Знам, че има писано по темата, но не и отскоро....та да повдигна въпроса отново за тези маслени помпи!
След като отстраних всички евентуални причини за гадното потракване при вече загрят двигател - сменени ролки, обтегач, хидр. помпа е ок, депферната шайба е ок, остана шибаната маслена помпа - тоест веригата и пластмасите в нея!
Разбрах ,също така, че няма ремонтен комплект за нея!
Алфата ми я обслужвам редовно, километрите са и 184К.
След като проверих цените - между 930 и 700 лева се питам да я сменям ли спешно или да си карам още така!
Въпросът ми не е само от суета, а и пътувам с бебе и ще ми е адски неприятно да ми светне индикацията на помпата, не дай си Боже!
Понеже чувам различни мнения се двоумя.....
Имам и опция да ми я закупят от Италия.....абе ...какво мислите?
И за да задам насока - за втора употреба не си и помислям.....
След като отстраних всички евентуални причини за гадното потракване при вече загрят двигател - сменени ролки, обтегач, хидр. помпа е ок, депферната шайба е ок, остана шибаната маслена помпа - тоест веригата и пластмасите в нея!
Разбрах ,също така, че няма ремонтен комплект за нея!
Алфата ми я обслужвам редовно, километрите са и 184К.
След като проверих цените - между 930 и 700 лева се питам да я сменям ли спешно или да си карам още така!
Въпросът ми не е само от суета, а и пътувам с бебе и ще ми е адски неприятно да ми светне индикацията на помпата, не дай си Боже!
Понеже чувам различни мнения се двоумя.....
Имам и опция да ми я закупят от Италия.....абе ...какво мислите?
И за да задам насока - за втора употреба не си и помислям.....
Comment